Banner 728x90
Reifen

Continental UHP Woche bei ReifenDirekt

ReifenDirekt.de schenkt Ihnen vom 16.03.2015 bis zum 22.03.2015 5 Euro pro UHP-Reifen von Continental ab 17 Zoll und größer. 5 Euro Rabatt werden direkt vom Reifenpreis abgezogen. Eine Barauszahlung ist nicht möglich. Der Rabatt gilt nur für die ausgewiesenen Reifenprofile von Continental.

gume-direkt.com

Zimske pnevmatike

Zimske pnevmatike zahtevajo posebno pozornost iz večih razlogov. Eden od njih je dejstvo, da je naša varnost v prometu na zasneženih in spolzkih cestah odvisna od pnevmatik, saj imajo obrabljene pnevmatike slabši oprijem na cestišču in zvišajo porabo goriva. Ker se tudi zimske pnevmatike hitro obrabijo, jih je treba redno menjati. Med letnimi in zimskimi pnevmatikami obstajajo zelo velike razlike: letne pnevmatike se ne obnesejo dobro na zasneženem cestišču, medtem ko zimske pnevmatike nimajo kaj iskati na suhem cestišču, saj je obraba previsoka. Med prehodom v drugo obdobjo se pri vulkanizerju izvršijo zamenjave pnevmatik in s tem so pnevmatike eden rednih stroškov za vse voznike.
Pri nakupu pnevmatik si lahko bogato in pisano ponudbo pogledate tudi na spletu, saj lahko pnevmatike naročite tudi na ta način. Če kupujete pnevmatike, je cena šele drugi kriterij, na katerega je dobro biti pozoren. Zimske in letne pnevmatike se navadno na avtomobilu menjavajo dvakrat letno. Med poletnimi meseci je jekleni konjiček obut v letne pnevmatike, med zimskimi meseci pa v zimske pnevmatike. Navadno menjamo pnevmatike po zakonskem določilu, marca in oktobra in takrat navadno tudi kupimo nove pnevmatike, a kdaj se zgodi tudi, da jih moramo vmes zamenjati zaradi kakih drugih, nepredvidljivih razlogov. Pomembno je biti pozoren tudi na platišča. Zelo popularna so pri tem aluminijasta platišča. Če imamo motorno kolo, moramo tudi pnevmatike za motorna kolesa menjavati po predpisanih zakonih, da se izognemo nevarnosti in nenazadnje tudi kazni.
Menjava pnevmatik – neglede na to, ali so to letne, ali zimske, je obvezna, kadar se profil na obrabi tako močno, da je nižji, kot to dovoljujejo zakoni. Slab profil tudi zmanjša oprijem gume s cestiščem in podaljša zavorno pot ter poveča porabo goriva. A pnevmatike lahko menjamo tudi zaradi drugih razlogov, kot so na primer predrta pnevmatika ali upad pritiska v pnevmatiki.

Impressum

Copyright © 2012. All Rights Reserved.